Inspiratie

Mijn eerste beroep  was ergotherapeute: ik koos voor een professie die de mogelijkheden van mensen centraal stelt, niet hun beperkingen. Deze wijze van waarnemen en de keuzes die hieruit voortvloeien ben ik steeds trouw gebleven.Ook toen ik HBO docent werd met open oor voor de vragen en behoeften van mensen die groeien en die willen veranderen. Door deze processen te verwoorden en hiermee inzicht te geven, leerde ik studenten het heft in eigen hand te nemen.

Na een studie Pedagogiek (RU Utrecht), 10 jaar ervaring als docent en met liefde moeder zijn van 2 zonen ben ik in 1990 mijn eigen bureau begonnen. Hier vind ik nog dagelijks inspiratie in de  uitwisseling met mensen die bereid zijn en de moed hebben te reflecteren op hun eigen keuzes en handelen; het stemt dankbaar zo dichtbij deze intieme processen aanwezig te mogen zijn.

Naast mijn opleidingen ben ik schatplichtig aan een veelheid van leraren en trainers die mij hebben  uitgedaagd mijn eigen stijl van werken steeds verder te ontwikkelen:
Focussen  Gendlin, Voice Dialogue  Hal en Sidra Stone, Process Oriented Psychology  Arnold Mindell, e.a.  
vanaf 1998 Systemische Opstellingen Bert Hellinger, Hunter Beaumont, Gunthard Weber e. a.;
1998-2010 Ridhwanschool  A.H. Almaas; sinds 2010 Pointing Out Way Dan Brown.

 wilgen-in-de-sneeuw